UVJETI POSLOVANJA

Home  /  O Jumi  /  UVJETI POSLOVANJA

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce cije se prebivaliste nalazi na podrucju Republike Hrvatske. Prodavatelj je Juma – obrt za graficke usluge, a kupac je svaka punoljetna osoba, koja elektronski naruci barem jedan proizvod, popuni trazene podatke i posalje ih prodavatelju te izvrsi placanje opcom uplatnicom/ bankovnom doznakom/ e-bankingom.  Narudzbom artikala kupac prihvaca uvjete poslovanja navedene na ovim stranicama. 

Internet katalog omogucuje kupnju cjelokupnog asortimana robe prikazane na internet stranicama www.juma-dizajn.hr. Fotografije prikazane na juma-dizajn.hr su samo ilustrativne prirode.

REGISTRACIJA

Prilikom prve narudzbe proizvoda putem elektronskog obrasca nuzno je registrirati se na web stranici www.juma-dizajn.hr. Sa odabranim korisnickim imenom i lozinkom te upisom svih trazenih podataka (direktni link za Vas racun dobivate putem e-maila) postajete nas registrirani korisnik. Kao registrirani korisnik mozete nesmetano kupovati u nasem web shopu, primati vijesti, biti obavjestavani o novostima i koristiti se svim uslugama nase internet trgovine.

Zastita podataka

Vase osobne podatke koje dajete dobrovoljno, pohraniti cemo u nasoj evidencijskoj bazi kupaca. Vase osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudzbe, slanje promotivnih materijala, za unaprjedenje odnosa sa kupcima te radi provjere i autorizacije prilikom placanja. Prilikom registracije kupca dajete Vasu suglasnost za obradu Vasih podataka u naprijed navedene svrhe. Kupac je suglasan da mu se Juma, obrt za graficke usluge moze obracati pismenim putem, telefonski ili elektronickom postom te mu na e-adresu dostavljati materijale kojima ce ga obavjestavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi. Ukoliko vise ne zelite primati nas promidzbeni materijal dovoljno je poslati mail na nasu e-adresu.

Vase osobne podatke stitimo sukladno zakonu o zastiti osobnih podataka, te ih necemo ni na koji nacin uciniti dostupnima trecima. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlastenih sluzbi izvrsne drzavne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istraznih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

 

MALOLJETNE OSOBE

Da biste se registrirali na juma-dizajn.hr Internet prodavaonicu, morate imati najmanje 18 godina. Prema Zakonu o zastiti potrosaca maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu uciniti samo njihovi zakonski zastupnici.

 

NARUDZBA

Kupac narucuje proizvode putem elektronskog obrasca narudzbe. Proizvodi se narucuju elektronskim oblikom, odabirom odredenog proizvoda i njegovim spremanjem u kosaricu. Nakon odabira svih zeljenih proizvoda klikom na link Proceed to checkout, sustav vas dalje automatski vodi do stranica na kojima morate potvrditi tocnost unesenih podataka te odabrati neki od ponudenih nacina placanja i dostave. Nakon sto zaprimimo vasu narudzbu dobiti cete povratni e-mail sa potvrdom o uspjesno obavljenoj narudzbi i ponudom prema kojoj izvrsavate placanje. Ukoliko Vasa narudzba sadrzi predmete za personalizaciju, bit ce Vam poslani vizuali (prijedlog dizajna i izgleda proizvoda) te do trenutka finalne narudzbe imate pravo zahtjevati tri (3) promjene i modifikacije. Finalnom narudzbom se smatra Vase odobrenje za izradu prema poslanom vizualu.

 

RASPOLOZIVOST

Ako narucena roba iz nekog objektivnog razloga trenutno nije isporuciva, Juma, obrt za graficke usluge ce ponuditi kupcu rok u kojem je roba dobavljiva. Ukoliko kupcu ponuda ne odgovara, a kupac je izvrsio uplatu, izvrsit ce se povrat sredstava. 

 

PLACANJE I ISPORUKA

Putem web shopa ne primamo uplate radi zastite Vasih podataka, vec placanje izvrsavate na temelju podataka iz ponude pristigle na Vasu e-adresu.

Roba se isporucuje nakon sto uplata bude vidljiva na nasem ziro racunu.

Za sve uplate koje su primljene i vidljive su na nasem racunu, isporuka krece unutar 24 sata. Vrijeme isporuke nadalje ovisi o tipu proizvoda i odabrane dostave. Krajnje vrijeme isporuke ovisi o pravilima kurirske sluzbe i adresi na koju se roba isporucuje te moze biti izmedu 1 i 5 radnih dana. Ukoliko odaberete HPexpress, posiljka je na vasoj adresi unutar 2 dana.

Dostava na podrucju Hrvatske za kupnju manju od 150kn iznosi 30kn, dok je za kupnju iznad 150kn dostava besplatna.

 

OBVEZA PLACANJA

U zadnjem koraku kupnje preko naseg webshop-a, odnosno klikom na “Place order” kupac izjavljuje da je svjestan da narudzba ukljucuje obvezu placanja (cl. 138, st. 36, NN 41/14 Zakona o zastiti potrosaca). 

 

PROMJENA CIJENE

Juma, obrt za graficke usluge zadrzava pravo o promjeni cijene te da Vam pruzi priliku da potvrdite ili otkazete svoju narudzbu ukoliko Van eventualna promijenjena cijena ne odgovara.

POVRAT I ZAMJENA

Kupac ima pravo na povrat robe u slijedecim slucajevima:

  • ako je isporucena roba koja nije narucena,
  • ako je isporucena roba koja ima gresku, a ista nije na vizualu finalne narudzbe
  • ostecenja koja nisu nastala u transportu ili koristenjem

Kupac je proizvode duzan vratiti u originalnom stanju o svom trosku na adresu: 

Juma, obrt za graficke usluge, Reklamacije, Šestinski dol 140b, 10000 Zagreb.

Pismene prigovore mozete dostaviti na istu adresu ili na: juma.creative@gmail.com

Ukoliko je reklamacija podnesena u skladu s pravilima, kupac ima pravo na povrat novca ili isporuku valjanog proizvoda.